Amióta horgászom, mindig is a finomszerelékes módszereket részesítettem előnyben, számomra szórakoztatóbb sok apró halat fogni, mint várni órákon át egy agy halat, amivel megküzdhetek. A ifi koromban legtöbbször spicc és matchbottal horgásztam, a parthoz közel és aprítottam a keszegeket, kárászokat, később a főiskola és a Budapestre költözés közben valahol elmaradt a horgászat.

Amikor újrakezdtem a horgászatot (közel 6 év kihagyás után), az elsők között jutott eszembe, hogy ki kellene próbálni a rakós botos horgászmódszert is. Ezt a módszert a legtöbben a horgászversenyekről vagy a versenyek beszámolóiból ismerik, és sokszor elérhetetlennek tűnik, mert annyi kellék kell hozzá, illetve maga a bot ára is elég magas.

A kiválasztott rakósbot

Körbenéztem, hogy miben változott a kínálat az elmúlt néhány évben és meglepődtem, hogy rakósbotok vannak már elérhető áron. Mivel először csak ki szerettem volna próbálni ezt a módszert, így a lehet legolcsóbb, verziót kerestem.

A választásom nem egy nagy horgászmárka botjára esett, hanem a Decathlon sportáruház, Caperlan Pole Carbon 800 rakósbotjára. 20 000 Ft alatti ára és a két év garancia elég indok volt, hogy ezt válasszam a rakósbotos kísérletem alanyául.

A kapcsolódó cikkeben az ezzel a bottal szerzett tapasztalataimról számolok be.