2018. márciusában szereztem be ez a botot, amelyet azzal a szándékkal választottam, hogy megismerkedjek a rakós botos horgászattal. Ebben a cikkben az eddigi tapasztalataimat összegzem, azt mindenképpen elmondom, hogy nincs tapasztalatom más rakósbottal így összehasonlítani sem tudom, ezek a saját tapasztalataim az első rakósbotomról.

Miért ez a bot?

Röviden az ára miatt, a nagyobb gyártóknál egy-egy toldó vagy top szett többe kerül mit ez a bot. Másrészt 770 grammos súlyával nem tűnt sem nehéznek sem lógósnak (a Browning Big Fish 8, 950 gramm, 25e Ft körüli áron). Természetesen a felsőbb kategóriákban bőven vannak ennél jobb és könnyebb botok, de első botra nem szerettem volna ennél többet áldozni.

Összeszerelés, gumizás

A bot 7 részből áll, ezek közül az első három tag teleszkópos, a maradék négy pedig rakós kivitelű. A pole carbon 800-hoz nem jár semmi kiegészítő csak  két végdugó, az egyetlen dolog, amit kiemelek, hogy a spiccre eleve fel van ragasztva egy teflon, így a spicc visszavágásával és a teflon felragasztásával nem kell bajlódni.

A bot oldalán egy apró jelölés mutatja az ajánlott maximális gumivastagságot, ami 0,6-1 mm-ig terjed. Ennek megfelelően 1 mm-es Milo Krepton Pole HP latex gumit fűztem a botba, a három tagú top szett teljes hosszában. A spicchez egy stonfo gyorskapocs került a gumi rögzítését pedig méretre vágható, Garbolino gumirögzítő kúppal oldottam meg, amelyen van egy kis létra is, így a gumifeszességét is be lehet állítani vele.